שלום לכולם,
שמי אוריאן כהן טבח והעבודה שלי היא לייצר סבונים ריחניים מעוצבים.
בבלוג הזה אשמח ללמד אתכם את הסודות המקצועיים שלי, כדי שגם אתם תוכלו ליצור סבונים מעוצבים אצלכם בבית.
כל מה שצריך זה קצת סבון וקצת דמיון, ואתם מוכנים.
מוכנים? בואו ניצור את הסבון הראשון שלנו.
שמי אוריאן כהן טבח והעבודה שלי היא לייצר סבונים ריחניים מעוצבים.
בבלוג הזה אשמח ללמד אתכם את הסודות המקצועיים שלי, כדי שגם אתם תוכלו ליצור סבונים מעוצבים אצלכם בבית.
כל מה שצריך זה קצת סבון וקצת דמיון, ואתם מוכנים.
מוכנים? בואו ניצור את הסבון הראשון שלנו.
נתחיל עם הסבון הגולמי שלנו. הסבון הגולמי שאני משתמשת בו הוא סבון על בסיס גליצרין. הסבון כרגע הוא סבון לכל דבר, הוא פשוט לא מבושם ולא צבוע. המטרה שלנו היא להפוך אותו ליפה וריחני בפעולות הבאות.
לשם כך, נמיס את הסבון.אני בחרתי בהדגמה להשתמש בסבון גולמי בצבע שקוף. ניתן באותה מידה להשתמש בסבון גולמי בצבע לבן. את הסבון ניתן להמיס במיקרו או בסיר כפול. אני חושבת שהדרך הכי "ידידותית למשתמש" היא להמיס במיקרו. כדי לא להכוות, נמיס בפולסים של שלושים שניות עד שהסבון הופך לנוזלי. אם יש מעט גושים, אפשר לנסות להמיס אותם על ידי ערבוב.
עכשיו הגיע הזמןלהכין את הצבעים. הצבעים שלי מגיעים באבקה וכדי להפוך אותם לשמישים, אני צריכה להכניס מעט מהאבקה לכוס ולמלא במים. הצבעים מאוד מלכלכים ומאוד מרוכזים, אז צריך לעבוד בזהירות...
אם הצלחתם להתלכלך, ניתן להוריד את הצבע מהידיים בעזרת שמן בישול רגיל.
לאחר שקיבלתי תמיסות של צבעים, אני יכולה לערבב בינהן. אני רוצה ליצור צבע ירוק, לכן אערבב כחול וצהוב.
| הצבעים בצורתם האבקתית |
לאחר שקיבלתי תמיסות של צבעים, אני יכולה לערבב בינהן. אני רוצה ליצור צבע ירוק, לכן אערבב כחול וצהוב.
עכשיו אני יכולה להוסיף מעט מהצבע לתערובת הסבון, עד לקבלת הגוון הרצוי.
ככה זה נראה:
בשלב זה נוסיף את תמצית הריח. אני בחרתי להשתמש הפעם בשמן אתרי של עץ התה. בעזרת פיפטה (אפשר גם כפית) מוסיפים ממש כמה טיפות.
| סבון נוזלי בצבע ירוק |
| שמן אתרי טהור של עץ התה |
| ההוספה של השמן האתרי |
התערובת מוכנה ! ניתן לצקת אותה אל תוך התבנית. אם היא הספיקה להתקשות, אפשר להמיס אותה שוב במיקרו.
התבנית שאני בחרתי היא של עלים, אבל כל תבנית אחרת תוכל לבוא בחשבון. חשוב לזכור שתבנית שמזגנו לתוכה סבון, לא תהיה מתאימה לאחר מכן לאפיה.
התבנית שאני בחרתי היא של עלים, אבל כל תבנית אחרת תוכל לבוא בחשבון. חשוב לזכור שתבנית שמזגנו לתוכה סבון, לא תהיה מתאימה לאחר מכן לאפיה.
| התבנית לפני המזיגה |
כדי לקבל גימור מקצועי, אני ארסס מעט ספריי אלכוהול על הבועות, עד שיעלמו.
| לפני |
| אחרי |
זהו, נותר לחכות להתקשות.
אחרי בערך רבע שעה ניתן להוציא את הסבונים.
וזאת התוצאה הסופית, אחרי נגלה נוספת.
אז מה למדנו?
בפוסט היום למדנו איך להכין סבונים מסבון גליצרין גולמי .
מה חשוב לזכור?
הסבון הוא חם! כאשר עובדים עם ילדים, חייבים להשגיח שלא יכניסו ידיים ושערות פנימה (כן כן, קרה לי... ) . בנוסף, יש לילדים נטייה להוציא את הסבון לפני שהוא מוכן, מה שגורם להתזת סבון על כל המטבח. כדי למנוע את התופעה הזאת, ניתן לבקש מהילדים לנשוף על הסבון (לעשות "פו" ). אם יש גלים קטנים - הוא לא מוכן. ולמרות הרצון העז להאיץ את התהליך, אני ממליצה לא להכניס את הסבון למקפיא- התוצאה פשוט הרבה פחות יפה...
זהו להיום!
אם יש לכם שאלות, תמיד ניתן להשאיר לי הודעה באתר בפינה השמאלית העליונה :)
כדי להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כשהבלוג מתעדכן, הרשמו באמצעות מייל בפינה הימנית העליונה.
בהצלחה!!
למעבר לשיעור הבא לחצו כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה