השלב הבא, אחרי עשיית סבונים ארוכים פשוטים, הוא ללמוד איך מסבכים אותם ועושים אותם עוד יותר יפים.
בפוסט זה נלמד איך מכינים סבון צדפים ארוך על ידי שיבוץ סבונים קטנים בסבון ארוך גדול.
מוכנים?
הפעם נשתמש בשתי סוגי תבניות- תבנית אינגלישקייק רגיל ותבנית צדפים.
ראשית אכין את הבסיס שלי. לשם כך אני אמיס 400 גרם סבון לבן. אני אבשם אותו (ואת כל השכבות שלי והאלמנטים) בריח אוקיינוס.
כשהסבון מוכן, אני שופכת אותו לתבנית אינגלישקייק גדולה. לא לשכוח לרסס את הסבון עם ספריי אלכוהול כדי להעלים את כל הבועות.
בינתיים כשהסבון מתייבש, אני מכינה את האלמנטים. לשם כך אמיס 300 גרם של סבון לבן ואבשם גם אותו.
כשהסבון מוכן, אצבע את כל התערובת בצבע כחול, כך שיתקבל צבע תכלת.
את התערובת הזו אני שופכת לתבנית הצדפים ומחכה להתייבשות. בשלב זה חצי מהתערובת הופכת לצדפים, וחצי ממנה נשאר בכלי.
כאשר הצדפים יבשים, ניתן לצבוע שוב את התערובת שבכלי בצבע כחול, כך שהפעם מתקבל צבע כחול חזק יותר. (אם הבלילה הספיקה להתייבש, ניתן להחזיר אותה למיקרו)
את התערובת אני שופכת שוב לתבנית הצדפים, וכך אני מקבלת צדפים בשני גוונים של כחול (או תכלת).
אני חוזרת על התהליך עם סבון בצבע שקוף, כדי לקבל גוון חזק ועמוק יותר של כחול. הפעם אני מוסיפה גם נצנצים בצבע זהב, כדי לתת יותר עניין. שוב, 300 מ"ל, צובעים, מבשמים, שופכים ומחכים.
בשלב זה אני אמורה לקבל צדפים בגוונים שונים של כחול ותבנית אינגלישקייק חצי מלאה עם סבון לבן (שבתקווה, הספיק כבר להתייבש).
כשהסבון הלבן בתבנית האינגלישקייק יבש, אני מסדרת את הצדפים עליו בכל צורה שנראת לי יפה. כשאני בטוחה בסידור שלי, אני מרימה את הצדפים ממקומם, מרססת אותם ואת השכבה העליונה של הלבן בספריי אלכוהול ומניחה אותם שוב.
עכשיו מגיע השלב המעניין-
נמיס 400 גרם של סבון שקוף (גם אותו נבשם). לפני שאנחנו מוזגים אותו, צריך לוודא שהוא לא בטמפרטורה גבוהה מידי (לא חם מידי), כי אחרת- הוא ימיס לי את הסבונים. יש אנשים שאוהבים את האפקט הזה של ההמסה, אבל זה לא האפקט שאני רוצה אותו עכשיו. לכן, אחרי שהסבון נמס לחלוטין, אחכה בערך 2 דקות להתקררות. כשאני מוזגת את הסבון, הוא צריך להיות מספיק נוזלי, אבל עדיין יחסית לא חם.
אני מוזגת את הסבון השקוף שלי לתבנית, כאשר הצדפים נשארים במקום בו הצבתי אותם. אני שופכת את השכבה הזאת עד שהיא מכסה את הצדפים (או את חלקם). שוב, מחכים להתייבשות.
כשהשכבה יבשה, אני מסדרת שוב פעם צדפים ולא שוכחת לרסס אותם ואת השכבה מתחתיהם. שוב אני חוזרת על התהליך עם הסבון השקוף, והפעם אני מוזגת עד שנגמר לי הסבון בכלי. בצורה כזאת יצרנו שתי שכבות שקופות. לא לשכוח לרסס עם אלכוהול!
ניתן לעשות גם שכבה שלישית ואפילו רביעית, אבל אני חסרת סבלנות ולא יכולה לחכות עד שהסבון יתקשה. :)
עכשיו מחכים להתייבשות של השכבה העליונה.
כאשר השכבה העליונה יבשה (השקופה), ניתן להוציא את הסבון. כרגע הוא נראה כך:
עכשיו אפשר לחתוך אותו! אני ממליצה לעשות זאת בזהירות ולמצוא את הדרך הנוחה ביותר עבורכם, כך שהשכבה הלבנה לא תפרד מהשכבה השקופה (זה קורה לפעמים אם לא חותכים נכון. צריך להתאמן כמה פעמים ולמצוא את הזווית הנכונה). אני מוצאת שהכי קל לחתוך כשהסבון מושען על צידו, בצורה כזאת:
וזהו! חותכים ונהנים!
בהצלחה!!
לכל שאלה ניתן להתקשר אלי בפלאפון 0547558199
לקניית המוצרים להכנת הסבון ניתן ללחוץ כאן
בפוסט זה נלמד איך מכינים סבון צדפים ארוך על ידי שיבוץ סבונים קטנים בסבון ארוך גדול.
מוכנים?
הפעם נשתמש בשתי סוגי תבניות- תבנית אינגלישקייק רגיל ותבנית צדפים.
ראשית אכין את הבסיס שלי. לשם כך אני אמיס 400 גרם סבון לבן. אני אבשם אותו (ואת כל השכבות שלי והאלמנטים) בריח אוקיינוס.
כשהסבון מוכן, אני שופכת אותו לתבנית אינגלישקייק גדולה. לא לשכוח לרסס את הסבון עם ספריי אלכוהול כדי להעלים את כל הבועות.
בינתיים כשהסבון מתייבש, אני מכינה את האלמנטים. לשם כך אמיס 300 גרם של סבון לבן ואבשם גם אותו.
כשהסבון מוכן, אצבע את כל התערובת בצבע כחול, כך שיתקבל צבע תכלת.
את התערובת הזו אני שופכת לתבנית הצדפים ומחכה להתייבשות. בשלב זה חצי מהתערובת הופכת לצדפים, וחצי ממנה נשאר בכלי.
כאשר הצדפים יבשים, ניתן לצבוע שוב את התערובת שבכלי בצבע כחול, כך שהפעם מתקבל צבע כחול חזק יותר. (אם הבלילה הספיקה להתייבש, ניתן להחזיר אותה למיקרו)
את התערובת אני שופכת שוב לתבנית הצדפים, וכך אני מקבלת צדפים בשני גוונים של כחול (או תכלת).
אני חוזרת על התהליך עם סבון בצבע שקוף, כדי לקבל גוון חזק ועמוק יותר של כחול. הפעם אני מוסיפה גם נצנצים בצבע זהב, כדי לתת יותר עניין. שוב, 300 מ"ל, צובעים, מבשמים, שופכים ומחכים.
בשלב זה אני אמורה לקבל צדפים בגוונים שונים של כחול ותבנית אינגלישקייק חצי מלאה עם סבון לבן (שבתקווה, הספיק כבר להתייבש).
כשהסבון הלבן בתבנית האינגלישקייק יבש, אני מסדרת את הצדפים עליו בכל צורה שנראת לי יפה. כשאני בטוחה בסידור שלי, אני מרימה את הצדפים ממקומם, מרססת אותם ואת השכבה העליונה של הלבן בספריי אלכוהול ומניחה אותם שוב.
עכשיו מגיע השלב המעניין-
נמיס 400 גרם של סבון שקוף (גם אותו נבשם). לפני שאנחנו מוזגים אותו, צריך לוודא שהוא לא בטמפרטורה גבוהה מידי (לא חם מידי), כי אחרת- הוא ימיס לי את הסבונים. יש אנשים שאוהבים את האפקט הזה של ההמסה, אבל זה לא האפקט שאני רוצה אותו עכשיו. לכן, אחרי שהסבון נמס לחלוטין, אחכה בערך 2 דקות להתקררות. כשאני מוזגת את הסבון, הוא צריך להיות מספיק נוזלי, אבל עדיין יחסית לא חם.
אני מוזגת את הסבון השקוף שלי לתבנית, כאשר הצדפים נשארים במקום בו הצבתי אותם. אני שופכת את השכבה הזאת עד שהיא מכסה את הצדפים (או את חלקם). שוב, מחכים להתייבשות.
כשהשכבה יבשה, אני מסדרת שוב פעם צדפים ולא שוכחת לרסס אותם ואת השכבה מתחתיהם. שוב אני חוזרת על התהליך עם הסבון השקוף, והפעם אני מוזגת עד שנגמר לי הסבון בכלי. בצורה כזאת יצרנו שתי שכבות שקופות. לא לשכוח לרסס עם אלכוהול!
ניתן לעשות גם שכבה שלישית ואפילו רביעית, אבל אני חסרת סבלנות ולא יכולה לחכות עד שהסבון יתקשה. :)
עכשיו מחכים להתייבשות של השכבה העליונה.
כאשר השכבה העליונה יבשה (השקופה), ניתן להוציא את הסבון. כרגע הוא נראה כך:
עכשיו אפשר לחתוך אותו! אני ממליצה לעשות זאת בזהירות ולמצוא את הדרך הנוחה ביותר עבורכם, כך שהשכבה הלבנה לא תפרד מהשכבה השקופה (זה קורה לפעמים אם לא חותכים נכון. צריך להתאמן כמה פעמים ולמצוא את הזווית הנכונה). אני מוצאת שהכי קל לחתוך כשהסבון מושען על צידו, בצורה כזאת:
וזהו! חותכים ונהנים!
בהצלחה!!
לכל שאלה ניתן להתקשר אלי בפלאפון 0547558199
לקניית המוצרים להכנת הסבון ניתן ללחוץ כאן












אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה